Jobb agyféltekés Térrendezés

JOBBAT Alkotókör

Intuíció, Kreativitás, Szabadság”

Az otthonod Te magad vagy, azaz a tér önmagad megnyilvánulása.„

 

Szeretnéd meghallani a tér hangját, hogy megfejtsd az üzenetét?

Szeretnéd megszagolni a tér illatát, megérezni a harmóniáját?

Szeretnéd megízlelni a tér színeit, formáit, hogy nyitottabbá válj a rezgéseinek a befogadására?

Mindez lehetséges, ha jobbagyéltekés gondolkodásmódban közelíted meg az otthonteremtés művészetét. A tér kialakítása egy olyan alkotói folyamat, amelyben a racionális,elemző bal agyféltekés tervezés mellett a jobbagyféltekés gondolkodásmódnak igen nagy szerepe van. Hiszen nem elég egy házat megtervezni, megépíteni, hanem azt valódi otthonná kell varázsolni úgy, hogy az tükrözze az ottlakók lelkiségét, támogassa a személyiségfejlődését. A térrendezés tehát az önismeret, a fejlődés eszköze.

Az alkotókörben való részvétel semmiféle végzettséghez, képesség meglétéhez nem kötött! Azaz nem kell tudni rajzolni, festeni stb. és egyáltalán nem szükséges semelyik térrendezési módszerben való jártasság sem.

Hogyan született meg a Jobbagyféltekés Térrendezés (később JOBBAT) módszere?

Sok-sok év tanulás és tapasztalás munkájának a gyümölcse ez a módszer. 2003-ban indult az én utam a térrendezés világába, és nagyon hamar egy egyéves Feng shui képzésen találtam magamat, ahol a Vaszatival és a Magyar Térrendezéssel is megismerkedtem. Feng shui oktató végzettséget szereztem, mégis a Magyar Térrendezés volt az a terület, amibe belemerültem és tanácsadásaimmal gyakorlatot szereztem. A mai Magyar Térrendezés módszerét 2011 óta tanítom. Időközben részt vettem egy OKJ Lakberendezési tanfolyamon is, és grafológus képesítést is szereztem. 2012-ben éreztem azt, hogy megérkeztem az én igazi utamra, amikor rátaláltam a művészetterápiára. 2016-ban végeztem a Wesley János Lelkészképző Főiskola másoddiplomás képzésén művészetterápia szakon. Azóta folyamatosan tartok alkotóköröket és biztosan állítom, hogy az önismereti út egyik leghatékonyabb eszköze a gyógyító alkotás. 2012 óta folyamatosan alkotok üvegműhelyemben, tehát napjaim nagy részében jobbagyféltekés üzemmódban működök. :)

Térrendezési és művészeti tudásom, tapasztalataim gyümölcse a JOBBAT módszere, amelynek középpontjában az alkotás áll, ugyanis a művészi alkotófolyamat elsősorban a jobb agyféltekei aktivitásra épül, de elősegíti a két agyfélteke harmonikus működését is. A házépítésnél ill. a belső tér berendezésénél nagyon fontos, hogy ne hagyjuk a bal agyféltekés látásmódot (elemző, objektív, logikai, racionális, érzelmeket kizáró) eluralkodni, és használjuk a jobbagyféltekés gondolkodásmódot is, amelynek jellemzői a következők:

 • Rugalmasan engedi a változásokat, döntéseit nem előre, hanem a folyamatban a körülményekhez viszonyítva hozza meg.

 • Látásmódjára a térbeliség jellemző, látja, hogy a részek hogyan állnak össze egésszé.

 • Szubjektív módon érzékeli a teret, döntéseit érzelmei is befolyásolják.

 • Intuítív, ösztönös megérzésekre hagyatkozó.

 • Holisztikus szemléletű, tehát egyszerre látja az egészet és a részek közötti összefüggéseket is.

Miben segít a JOBBAT alkotókör?

 • a művészet segítségével eljuthatsz saját belső forrásodhoz,

 • nyitottabbá válsz a lelked mélyéről érkező üzenetekre,

 • újfajta, szabadabb szemléletmódot kaphatsz az otthonteremtés művészetében,

 • segíthet levetni a gátlásokat, amelyeket különböző térrendezési szabályok alkalmazásának a nehézségei okozhatnak számodra,

 • támogat abban, hogy bátran rendezd a teret a belső megérzéseidre hagyatkozva,

 • olyan otthon létrehozásában, melyben kifejezheted önmagad,

 • a valódi otthon megvalósításában, ami teret ad a harmonikus emberi kapcsolatoknak, a boldog családi életnek, a kiteljesedésnek.

Mivel fogunk foglalkozni az alkotókörben?

Többféle eszközzel fogunk alkotni különböző témákra hangolódva. Mindezek elősegítik, hogy az alkotó a saját személyes világát, belső képeit, érzéseit megjelenítse két keze munkáiban.

Az alkotókörben az évkör mentén fogunk foglalkozni a különböző lelki minőségekkel, kapcsolódni fogunk színekhez, elemekhez, archetípusokhoz, mindezeket az OTTHON témához kapcsolódóan.

Rövid elméleti bevezető és ráhangolódás (relaxáció, zene, vers, mese ) után következik a különböző eszközökkel történő alkotás (akvarell, porpasztell, olajpasztell, montázskészítés, agyagozás stb.). Végül a munkák közös feldolgozása következik. Az alkotásokról nem beszélünk esztétikai szempontból, kizárólag az érzéseinket, benyomásainkat osztjuk meg egymással.

    

A relaxáció alatti ellazult állapotban meghallgatott zene ill. vers segít abban, hogy egy mély belső élményt éljen át a résztvevő, majd a feljövő érzéseket megjelenítse. A folyamat áttekintése, az alkotások megbeszélése segíti azt, hogy jobban megismerjük és megértsük saját magunkat, saját otthonunkat. Lesznek egyéni és közös munkák, továbbá házi feladatok.

Az alkotókör kiscsoportos létszámmal indul. (max. 8 fő) Amennyiben szeretnél jönni, érdemes mielőbb jelentkezned.                                                                                 

     

                                                               Halak archetípus tér megjelenítése 
Ez az alkotókör Neked szól, amennyiben:

 • szeretnéd a jobbagyféltekédet aktivizálni,

 • szeretnél nyitottabbá válni a felsőbb, transzperszonális dimenziók üzeneteire,

 • szeretnéd a tér üzeneteit meghallani, olvasni,

 • szeretnéd „a valódi otthonodat” megvalósítani,

 • szeretnél másoknak is segíteni otthonukat élővé varázsolni,

 • szeretnéd fejleszeni a kreativitásodat,

 • szeretnéd a benned szunnyadó alkotóképességet felébreszteni,

 • szeretnél folyamatosan megújulni,

 • szeretnéd a teret intuítív módon rendezni,

 • szeretnél mindezek által önmagaddal és környezeteddel harmóniában élni.


Az alkotókör kezdő időpontja:  2022. április ( szombaton 9-16 óráig)  A pontos időpont szervezés alatt. 

Az alkotókör 12 alkalmas, havonta egy szombaton vagy vasárnap találkozunk. A nyári alkalmakat közösen fogjuk megbeszélni, úgy hogy mindenkinek megfelelő legyen az időpont.

Helyszín: Budapest, Forgách u. 19. (Gold irodaház)


Az alkotókör ára: 17 000 ft/fő/alkalom+ egyszeri beiratkozási díj 10 000ft. Az ár tartalmazza a felhasznált anyagok költségét is (papírok, ceruzák, festékek, agyag stb.)

Jelentkezés módja: 10 000 ft beiraktozási díjat kérek jelentkezéskor, mely összeg egy egyszeri költség, ami nem számít bele az alkotókör díjába. Befizethető postán, átutalással vagy személyesen.

Számlaszám:65700031-10820074 -Takarékbank Zrt. Német Zsolt (Kérem a közlemény rovatba a jelentkező nevét és mobil telefonszámát feltüntetni.)

Továbbá a jelentkezési lap elküldése. (e-mail-ben is megfelel).  A jelentkezési lap letölthető innen: jobbat-alkotokoer-tajekoztato-es-jelentkezesi-lap-2021-május

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Németné Wéber Gabriella

Magyar Térrendezés oktató, Komplex művészeti terapueta

E-mail: gabi@gabiglassart.com

06 309 167 618

Kapcsolatfelvétel

Ennek az űrlapnak a segítségével azonnali e-mail üzenetet küldhet nekem.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

VÉLEMÉNYEK AZ ALKOTÓKÖRRŐL:

“A jobbagyféltekés alkotókör segít felszínre hozni a bennem lévő tudatalatti rétegeket. Olyan mélységeket mutat meg, amit a tudatos elme sokszor elrejt vagy kontrollál. Ez a módszer egy finom és élvezetes módja a lélekgyógyításnak és a szívünkben lévő iránymutatásnak. Fantasztikus az összekovácsolódott csoportunk, mindig nagyon várom, hogy találkozzunk és megosszuk egymással a tapasztalatainkat. Szuper támogató és emelő közeg, ahol önmagunk tudunk lenni és együtt fejlődünk.” M.Kitti

“Nagy örömet jelent számomra a Jobbagyféltekés Térrendezés, mivel alkotás közben külső kontroll nélkül a jelenben, a pillanatban vagyok. Szeretem, hogy egészben, holisztikusan látom és érzem a teret. Átélem az alkotás szabadságát és örömét. Nagyon gyors és hatásos önismereti terápia is egyben, mivel megmutatja azt ami éppen bennem , az altudatomban van. Itt , nincs mellébeszélés! Ez a bátrak sportja. A különböző archetipusok megjelenése a térrendezésben egy izgalmas, színes utazás. Gabi igazi profi terapeuta, aki nagy tudással, szeretettel lelkesít bennünket. Hálásan köszönöm, hogy részese vagyok a csoportnak.❤” M. Andrea

“Az Alkotókör szinte terápiás jelleggel hat rám, az önismeret egy formájának is mondhatnám. Felismeréseket hoz, vagy olyan témákat amiken még utána napokig elgondolkozom. Én, aki sosem rajzolok vagy festek, élvezettel vetem bele magam a kreatív alkotásba, és sokszor magam is meglepődök, hogy mit kerülnek ki a kezeim közül. Hálás vagyok ezekért Gabi!” H. F. Barbara

” A kezdetben nem nagyon beszéltem róla az ismerőseim körében, mert akinek említettem hasonlóan elutasító volt mint én, hogy az illető sem kreatív. Ma már ha kérdezik, hogy mi van velem, az elsők között említem, hogy alkotókörre járok és mutogatom, hogy miket készítettem az egyes foglalkozások alkalmával. Elsősorban a lelki fejlődésemben érzek változást, amik foglalkoztatnak „belül” megoldandó problémák, az sokszor az alkotásaim során is megmutatkoznak. Nagyon jó a társaság, egyre többet nevetünk, s ez a havi 1-1 nap csak az enyém!!! Nincsenek kötelességek, nem foglalkozom a mindennapi problémákkal, hanem csak ÉN vagyok a fontos. Sok hasznos ötletet kapok az élet más területére vonatkozóan is, hiszen nagyon nyitott az egész társaság. ” B.P.Katalin

“Jelenleg Gabi JOBBAT – Jobbagyféltekés Művészetterápiás Térrendezés tanfolyamára járok és igyekszek nem elméből gondolattal, hanem érzésből, intuícióval felfogni, érzékelni a teret.
A művészetterápiás alkalmak „megfertőztek”, muszáj valamit alkotnom időnként, ami időintervallum lecsökkent hónapokról, hetekre, napokra. A festő felszerelésem már el sem rakom.” P.Ildikó