“Számomra az üvegfestés a fény festését jelenti.Ahányszor ecsetet ragadok, mindig elvarázsol a festett üvegek csodálatos színvilága. Öröm elkészíteni, de még nagyobb boldogság, amikor látom a megrendelőim szemében a csillogást, amikor az elkészült műveket átveszik. Az üvegfestés mellett Magyar Térrendezés tanácsadással, oktatással és művészetterápiával foglalkozom. A művészet lélekemelő és lélekgyógyító hatásait nap, mint nap átélem, megtapasztalom. Alkotóköröket, tanfolyamokat és táborokat is tartok. Hálás vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, és örömmel adom tovább minden tudásomat és mindazt, ami a lelkemből megszületik.”

2011-ben tanultam meg az üvegfestés alapjait és 2012. óta a Magyar Térrendezés oktatás és tanácsadás mellett az üvegfestés a mindennapjaim részévé vált. Rendelésre festek üvegórákat, üvegmandalákat.  Elsősorban magyar motívumokat festek műveimre és egyedi igények alapján mindenkinek el tudom készíteni az otthonába legjobban illő képeket, órákat. Megkerestek már közületek is, önkormányzatnak festettem címert órára, cégeknek logót, óvodába ballagási tablót.

Több alkotásomat vitték külföldre, főként a külföldön élő magyarok otthonaiba. A magyar népi motívumok mellett szívesen festek mandalákat, spirituális szimbólumokat és címereket. 2013. nyarán készítettük el a Gabi Glass Art honlapot, amelyet azóta is folyamatosan frissítek.

Az első kiállításom 2014. májusában volt Fonyódon, majd 2015-ben Malek Andrea meghívására Budakalászon a Malek Andrea és Barátai jótékonysági rendezvényen vettem részt. Itt felajánlottam egy 40 cm-es fényvirág mandalát, amit egy szívbeteg kisfiú javára árvereztek el.

2014-ben A Ridikül című műsorban szerepeltem egy kisfilmben, amit saját otthonomban, műhelyemben forgattak a televízió munkatársai. 2015-ben a Duna TV Jónak lenni jó című jótékonysági műsorban (Család-barát magazin) vettem részt, ahol egy általam felajánlott házi áldást árvereztek el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára.

2016-ban az MTV Család-barát című műsorába több alkalommal kaptam meghívást, és élő adásban festettem üvegmandalát, üvegórát.

2016. júniusában végeztem a Wesley János lelkészképző főiskola művészetterapeuta szakán, ahol nagyon sokat tanultam a művészet lélekgyógyító hatásairól. Terveim között szerepel az üvegfestő tanfolyamokon túl, önismereti művészetterápiás alkotócsoportok, alkotótáborok tartása, ami a gyermekektől akár az idősebb korosztály lelki egészségét is szolgálja.

Németné Wéber Gabriella

Művészetterapeuta

20151210_185105 20161020_050900