Nyári Nyitott Alkotókör Budapesten 2017. nyarán!


“Az ember a világot megismerve önmagára talál,

és magát megismerve föltárul számára a világ” Rudolf Steiner

A művészetterápia csodálatos út a tudatosodás útján járó ember számára, aki belső munkával kíván változni, fejlődni. A művészet lélektől lélekhez szól, szavak nélkül is kapcsolatot teremt két ember között. És nemcsak két ember között, hanem olyan hidat tart az alkotó ember számára, amelynek segítségével eljuthat saját belső forrásaihoz, ami alapja a gyógyulásnak és a lelki egészség fenntartásának.

Aki a víz tükrébe pillant, először saját képmását látja. Aki elmegy saját magához, az kiteszi magát annak, hogy találkozik önmagával. A tükör nem hízeleg, híven mutatja azt az arcot, amelyet a világnak soha nem mutatunk. (…) Ám a tükör a maszk mögé lát.” C. G. Jung

Mivel fogunk foglalkozni a nyári alkalmakon?

Az alkotókör célja a belső lelki tartalmak alkotással történő megjelenítése. Az egyes alkalmakon a különböző nyári időszakhoz kapcsolódó lelki tartalmakkal (pl.: Ikrek időszakban: kettősségeim, kétarcúságom stb.) fogunk foglalkozni, kapcsolódni fogunk színekhez, elemekhez, archetípusokhoz.

A következő témákat érintjük a júliusi foglalkozáson a Rák időszakhoz kapcsolódva:

“Amikor meghalljuk magunkban az élet hangjait, testünk és lelkünk titkos üzenetét, akkor élünk a szív törvényei szerint. ”  Hioszi Tatiosz

–  lelkemmel, érzelmeimmel való kapcsolat, női minőségek, párkapcsolat.

Hogyan zajlik egy foglalkozás? 

20150613_133320

A  foglalkozásokat egy ún. alkotó térben tartom, azaz egy kifejezetten alkotásra berendezett teremben, melynek hangulata segíti a ráhangolódást, az alkotásba merülést.

A kreatív környezet nagymértékben elősegíti, hogy sikerüljön átadni magunkat az alkotásnak, könnyedén összpontosítsunk, és ne zavarjon meg bennünket semmi.

20150509_091326  20150613_150554

Rövid elméleti bevezető ill. ráhangolódás (relaxáció, zene, vers, mese ) után következik a különböző eszközökkel  történő alkotás (akvarell, porpasztell, olajpasztell, montázskészítés, agyagozás stb.) , majd a munkák közös megbeszélése. Az alkotásokról nem beszélünk esztétikai szempontból, kizárólag az érzéseinket, benyomásainkat osztjuk meg egymással. 

A relaxáció alatti ellazult állapotban meghallgatott zene ill. vers segít abban, hogy egy mély belső élményt éljen át a résztvevő, majd a feljövő érzéseket az alkotás folyamatában megjelenítse. A folyamat áttekintése, az alkotások megbeszélése segíti azt, hogy jobban megismerjük és megértsük saját magunkat.

“Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van.” M. Andrea

“Nagyon jól éreztem magam a foglalkozás minden percében, a relaxáció alatti ihletmerítés a különböző művészetek segítségével felemelő érzés volt. Intenzív élményt jelentett fogadni a hatására megjelenő belső képeket, majd megjeleníteni, és a legvégén a mások asszociációi alapján új nézőpontokat is meglátni. Alkotás közben olyan felismerésekre jöttem rá, amik mellett a hétköznapokban elsiklottam volna. A pillanatnyi élethelyzetek, a bennem munkálkodó erők felszínre kerültek, és tudatosultak bennem, amiket így már ki tudok használni. Egyszóval jobban megismertem önmagam általánosságban véve is, és a pillanatnyi feladataimat tekintve is.” K. Edit

A részvé20150219_114512tel semmiféle művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. Az alkotókör nem művészképzés, tehát nem a rajz, festés és egyéb készségekkel foglalkozunk, hanem a művészetet mint gyógyító eszközt alkalmazzuk. A cél nem a végeredmény, hanem a folyamat átélése. 

Az alkotás közben átélt élmény, érzések tudatosítása, feldolgozása a lényeg.

 

 

 

Mennyire igazak Rád az alábbi állítások? 

  • keresed a kifogásokat, és halogatod azt, hogy saját magaddal foglalkozz,
  • hagyod, hogy az akadályok eltérítsenek az utadról,
  • lebecsülöd saját képességeidet és ezért félsz hozzáfogni bármi újhoz,
  • nem tudod önmagadat megtalálni, megélni.

Ha magadra ismersz és szeretnél változtatni, ajánlom Neked a Nyári alkotókört.

Ez a művészetterápiás alkotókör Neked szól, amennyiben:

  • szeretnél alkotó életet élni,
  • szeretnéd a benned szunnyadó alkotóképességet felébreszteni,
  • szeretnéd önmagadat megvalósítani,
  • szeretnél folyamatosan megújulni,
  • szeretnél mindezek által önmagaddal harmóniában élni.

20150329_142559 20150329_143058

Az alkotókör kiscsoportos létszámmal indul. (max. 8-10 fő)

A szükséges eszközöket én biztosítom. (papírok, ceruzák, festékek, agyag stb.)

20150509_121321

A következő alkotókör időpontja2017. nyár

Helyszín: Szervezés alatt!

Az étkezés egyénileg megoldott. (Az ebédszünetben akár a Keletihez is el lehet sétálni, ahol több étkezési lehetőség van.) Teát, kávét, vizet biztosítunk.

Az alkotókör ára: 13 500 ft/fő/alkalom. Az ár tartalmazza a felhasznált anyagok költségét is. LAST MINUTE PÁROS KEDVEZMÉNY: Kedvezményes lehetőség, mindazoknak, akik ketten együtt jelentkeznek az alkotókörre- Az alkotókör kedvezményes ára: 12500ft/fő/alkalom.

Jelentkezés módja: 5000 ft helyfoglalási előleget kérek, mely összeget beleszámítok az alkotókör díjába. Befizethető postán, átutalással vagy személyesen. Továbbá a jelentkezési lap elküldése. (e-mail-ben is megfelel). A maximális csoportlétszám 8-10 fő. A jelentkezéseket a jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében veszem figyelembe. A jelentkezési lapot kérésedre e-mail-ben küldöm.

20150509_153505

Ha szeretnéd Te is kézbe venni az életedet, gyere el! :)

Ezt a visszajelzést kaptam egy korábbi résztvevőtől: “Gabi, nagyon örülök neki, hogy foglalkozol művészet terápiával, szerintem nagyon sokat tudsz adni ezáltal. Nagyon összeszedett voltál, és tele volt lélekkel az egész hétvége.:)”

 

 

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

20151211_093237

Németné Wéber Gabriella

Művészetterapeuta

Mobil: 06 309 167 618

Kapcsolatfelvétel

Ennek az űrlapnak a segítségével azonnali e-mail üzenetet küldhet nekem.

Nyári Alkotókör 2017.
Nyári Alkotókör 2017.
nyari-alkotokoer-2017._2.odt
43.7 KiB
9 Downloads
Details

"„Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van. Már nagyon várom a következő alkalmat.”"

"Nagyon jól éreztem magam a foglalkozás minden percében, a relaxáció alatti ihletmerítés a különböző művészetek segítségével felemelő érzés volt. Intenzív élményt jelentett fogadni a hatására megjelenő belső képeket, majd megjeleníteni, és a legvégén a mások asszociációi alapján új nézőpontokat is meglátni. Alkotás közben olyan felismerésekre jöttem rá, amik mellett a hétköznapokban elsiklottam volna. A pillanatnyi élethelyzetek, a bennem munkálkodó erők felszínre kerültek, és tudatosultak bennem, amiket így már ki tudok használni. Egyszóval jobban megismertem önmagam általánosságban véve is, és a pillanatnyi feladataimat tekintve is.Fontosnak érzem, hogy a 7 fő csakra mentén haladva felfelé végigmenjünk minden egyes minőségen. Mivel így a helyes sorrendben tisztítjuk meg a csakráinkat, oldjuk fel a blokkokat. Ezt éreztem is, már a relaxáció közben is. Az alkotással pedig fizikai testet adtam ezeknek az erőknek, megfoghatóvá vált a probléma. Ez valahogy lecsökkentette a súlyát, engedte kívülről szemlélni a saját gátjaimat, amitől így eltávolodhattam. A folytatás nem kétséges, mert nem szeretnék egy csakrát sem kihagyni, hiszen a nem tudatosult blokkoktól is meg szeretnék szabadulni az alkotás segítségével! Köszönöm:)""

"„Nagyon köszönöm a tegnapi napot! Egészen mély érzéseket hozott a felszínre. Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen hatású egy-egy meditációval verssel "megfűszerezett" alkotás. Nagyon különös megéléseim voltak.”"

""A Lélektükör tábor után úgy érzem magam, mint amilyennek az állapotos kismamákat látom. Tudod, kisimultak, békések, harmonikusak, úgy látszik kívülről, mintha "tudnának valamit". Én is ezt érzem most, hogy olyan kinccsel gazdagodtam, amit soha senki se vehet el tőlem, és már sosem leszek az, aki a hétvége előtt voltam. Hiába vesz az ember bármit, hogy pillanatnyilag jobban érezze magát, egy tárgy az csak hiánypótlás, de az élmény örök.:) Eléggé hullámvasút az életem, és nagyon élvezem amikor ez a megmagyarázhatatlan állapot rajtam van. Remélem kitart pár napig. Már hazafelé a kocsiban éreztem, hogy kezdek visszafeszülni az itteni kis kockámba. Na de hála az önismeretnek, egyre gyakoribban az ilyen élmények, és az alkotás is biztos szívcsücsök lesz ezután. Köszönöm.:)""