“Találkozás a bennem élő gyermeki, női és férfi erőkkel”

 

Alkotókör indul a Pilisben – 2022. június 25-én!

 

„Önmagunk megismerése kaland, amely váratlan messzeségekbe és mélységekbe vezet.”

                                                                                                                         Carl Gustav Jung

Egy külső és belső utazásra hívlak a Pilisbe, ugyanis az alkotónapokon a természetben fogunk festeni, rajzolni, ahol a művészet lélekemelő és lélekgyógyító hatása megsokszorozódik. A természetben ugyanis állandó áramlás, változás figyelhető meg, ami az egészséges ember lelki életében is jelen van.

„Valahányszor érintkezésbe kerül kerülünk a természettel, tiszták leszünk (…) Ha az erdőben sétálunk és leheveredünk a fűbe, vagy fürdünk a tengerben, ez kívülről jön, ha lemerülünk a tudattalanba vagy álmok révén kerülünk magunkkal kontaktusba, belülről érint meg bennünket a természet, és ez ugyanaz. A dolgok ismét rendbe jönnek.”  C.G.Jung

A természetben történő alkotással az ember még jobban részévé válik, kézzel foghatóvá teszi az élményt. pl.: belehelyezkedik az erdő, a mező, a tó, a forrás stb. energiájába, átéli és belső élmény formájában magával viszi.

 

„Olykor az áhítat egyszeri élménye is elegendő, hogy az alkotót egy egész életre feltöltse energiával.”                                                                                           Csíkszentmihályi Mihály                                                                                 

 

Mivel fogunk foglalkozni ?

Az alkotókör célja a belső lelki tartalmak alkotással történő megjelenítése. A három nap során a “GYERMEK, NŐ, FÉRFI – A bennem élő erők egyensúlyáért” folyamat tematikája mentén fogunk foglalkozni a különböző lelki minőségekkel, kapcsolódni fogunk színekhez, elemekhez, archetípusokhoz, térbeli minőségekhez a Teremtő Térrendezés E-book idevonatkozó részeihez kapcsolódva. (Nem jelent problémát, ha nincs meg az -E-book, semmilyen előzetes tudásra nincsen szükség.)

Témáink:

  1. A bennem élő gyermek napján: kíváncsiság, szárnyalás, megújulás, odaadás, belebocsátkozás, fantáziavilág, egység mindennel, szabadság az alkotásban, saját kreatív forrásaink megtalálása, örömalkotás, játékosság.
  2. A bennem élő nő napján: beleérző képesség, bölcsesség, az érzelmek szabad áramlása, termékenység, táplálás, növelés, védelem, befogadás, megtartás, elengedés
  3. A bennem élő férfi napján: teremtés az anyag világában, tetterő, céltudatosság, uralkodás, a belső tűz felébresztése, tudatosság, szellemi harcos.

Rövid elméleti bevezető ill. ráhangolódás (relaxáció, zene, vers, mese) után következik a különböző eszközökkel történő alkotás (akvarell, porpasztell, olajpasztell, montázs, kollázs készítés, agyagozás stb.), majd a munkák közös megbeszélése. Az alkotásokról nem beszélünk esztétikai szempontból, kizárólag az érzéseinket, benyomásainkat osztjuk meg egymással. 

 

“Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van.” M. Andrea (Áramlásban és Jobbagyféltekés Térrendezés alkotókör résztvevője)

A részvétel semmiféle művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. Az alkotókör nem művészképzés, tehát nem a rajz, festés és egyéb készségekkel foglalkozunk, hanem a művészetet, mint gyógyító eszközt alkalmazzuk. A cél nem a végeredmény, hanem a folyamat átélése. Az alkotás közben átélt élmény, érzések tudatosítása, feldolgozása a lényeg.

Ez a művészetterápiás alkotókör Neked szól, amennyiben:

  • szeretnél kicsit kilépni a megszokott hétköznapok világából, 
  • szeretnél egy igazán felszabadító, felemelő élményt megélni,
  • szeretnéd szabadon megélni a benned élő gyermeki, női és férfi minőségeket,
  • szeretnéd áramlásba és harmóniába hozni a fenti minőségeket,
  • szeretnéd megtapasztalni a természetben történő alkotás csodáját.

Az alkotókör kiscsoportos létszámmal indul. (max. 8 fő)

A szükséges eszközöket én biztosítom. (papírok, ceruzák, festékek, agyag stb.)

  

A „Belső erőim” alkotókör kezdő időpontja

Nyáron összesen három alkalommal találkozunk szombati napokon 10-17 óráig. Lehet jönni egy-egy alkalomra is, amennyiben van szabad hely. Előnyt élveznek a helyfoglalásban, akik mindhárom alkalomra jönnek. 

1. alkalom: Június 25. 10 óra,

2. alkalom: Július 9. vagy július 16.

3. alkalom: Július 23. vagy augusztus 27.

Helyszín: Pilisszántó és környéke, Cím:Pilisszántó, Hársfa u. 8. GabiGlassArt Műhely 

Kényelmes ruhába és sportcipőbe gyere! (napkrémre, napsapkára, esőkabátra szükség lehet) Kullancsriasztó spray lesz nálam. Továbbá polifoamot is adok mindenkinek, aki szeretné.

Az alkotókör ára: 17 000 ft/fő/alkalom. Az ár tartalmazza a felhasznált anyagok költségét is. Kedvezményes jelentkezési lehetőség! Amennyiben mindhárom alkalmon részt veszel és előre átutalod (június 20-ig) a teljes részvételi díjat, akkor kedvezményes áron, 15 500 forintért jöhetsz egy-egy alkalomra. (Összesen 46 500ft)

Jelentkezés módja: 5000 ft helyfoglalási előleget kérek, mely összeget beleszámítok az alkotókör díjába. Befizethető postán, átutalással, vagy személyesen. (a közlemény rovatba kérném a jelentkező nevét, telefonszámát) OTP Bank – Német Zsolt 11773425-06179849

A számlát a befizetésről e-mail-ben küldöm. (Ehhez kérlek a számlacímet e-mail-ben küldjed el nekem, akkor, amikor utalsz.) Köszönöm 😊

Jelentkezési határidő: 2022. június 20. (Később is lehet jelentkezni, ha marad szabad hely.)

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Gabi

Németné Wéber Gabriella

Üvegfestő kézműves, Térrendező és Művészeti terapeuta

Mobil: 06 309 167 618

Kapcsolatfelvétel

Ennek az űrlapnak a segítségével azonnali e-mail üzenetet küldhet nekem.
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.