“Számomra az üvegfestés a fény festését jelenti.Ahányszor ecsetet ragadok, mindig elvarázsol a festett üvegek csodálatos színvilága. Öröm elkészíteni, de még nagyobb boldogság, amikor látom a megrendelőim szemében a csillogást, amikor az elkészült műveket átveszik. Az üvegfestés mellett Magyar Térrendezés tanácsadással, oktatással és művészetterápiával foglalkozom. A művészet lélekemelő és lélekgyógyító hatásait nap, mint nap átélem, megtapasztalom. Alkotóköröket, tanfolyamokat és táborokat is tartok. Hálás vagyok, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, és örömmel adom tovább minden tudásomat és mindazt, ami a lelkemből megszületik.”

2011-ben tanultam meg az üvegfestés alapjait és 2012. óta a Magyar Térrendezés oktatás és tanácsadás mellett az üvegfestés a mindennapjaim részévé vált. Üvegórákat és üvegmandalákat festek, főként magyar motívumokkal, de sokféle mandala, spirituális szimbólumot is használok az alkotásaimra. 2022-ig közületek is rendelték alkotásaimat, iskoláknak, önkormányzatnak festettem címert órára, cégeknek logót, óvodába ballagási tablót. Több alkotásomat vitték külföldre, főként a külföldön élő magyarok otthonaiba. 

Az első kiállításom 2014. májusában volt Fonyódon, majd 2015-ben Malek Andrea meghívására Budakalászon a Malek Andrea és Barátai jótékonysági rendezvényen vettem részt. Itt felajánlottam egy 40 cm-es fényvirág mandalát, amit egy szívbeteg kisfiú javára árvereztek el.

2014-ben A Ridikül című műsorban szerepeltem egy kisfilmben, amit saját otthonomban, műhelyemben forgattak a televízió munkatársai. 2015-ben a Duna TV Jónak lenni jó című jótékonysági műsorban (Család-barát magazin) vettem részt, ahol egy általam felajánlott házi áldást árvereztek el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára. 2016. óta a Duna TV Család-barát című műsorába több alkalommal kaptam meghívást, és élő adásban festettem üvegmandalát, üvegórát. 

2016. júniusában végeztem a Wesley János lelkészképző főiskola művészetterapeuta szakán, ahol nagyon sokat tanultam a művészet lélekgyógyító hatásairól. A tanulás az egész életemet végigkísérte, több szakmát szereztem (grafológus, lakberendező) és sokféle területtel megismerkedtem. 2022-ben egy továbbképzés eredményeképpen Egészségvédő és Fejlesztő Művészetterapeuta képesítést szereztem. 

2022-ben indítottam el új honlapomat www.alkotoeletmod.hu név alatt. Küldetésemnek tartom, hogy a hozzám fordulók önfejlődését segítsem kreatív eszközökkel. Először üvegfestő alkotóköröket, majd művészetterápiás csoportokat is elkezdtem tartani Pilisszántón és Budapesten. Hálás vagyok, hogy nagyon sok hölgytársamat vezethettem be az alkotás csodálatos világába, ezzel is segítve őket a lelki egészség elérése felé vezető úton. 

Az évek során kialakítottam a saját módszeremet, amit Alkotó Életmód Mentorprogramnak neveztem el. Szemléletemet befolyásolták korábbi tanulmányaim, tapasztalataim, de azt hiszem egyediségét leginkább az adja, hogy egy alkotó és a természetben élő ember szemszögéből tekintek rá a művészetterápiára és működtetem azt.

Köszönöm, hogy elolvastad a bemutatkozásomat. :) 

Gabi

 

20151210_185105 20161020_050900