Áramlásban Alkotókör

Kreativitás, Önismeret, Önfejlesztés, Örömalkotás

“Az ember a világot megismerve önmagára talál,

és magát megismerve föltárul számára a világ” Rudolf Steiner

A művészetterápia csodálatos út a tudatosodás útján járó ember számára, aki belső munkával kíván változni, fejlődni. A művészet lélektől lélekhez szól, szavak nélkül is kapcsolatot teremt két ember között. És nemcsak két ember között, hanem olyan hidat tart az alkotó ember számára, amelynek segítségével eljuthat saját belső forrásaihoz, ami alapja a gyógyulásnak és a lelki egészség fenntartásának.

 

Mennyire igazak Rád az alábbi állítások? 

 • keresed a kifogásokat, és halogatod azt, hogy saját magaddal foglalkozz,
 • hagyod, hogy az akadályok eltérítsenek az utadról,
 • lebecsülöd saját képességeidet és ezért félsz hozzáfogni bármi újhoz,
 • nem tudod önmagadat megtalálni, megélni.

Ha magadra ismersz és szeretnél változtatni, ajánlom Neked az Áramlásban Alkotókört.

Ez a művészetterápiás alkotókör Neked szól, amennyiben:

 • szeretnéd a csakráidat tisztítani, áramlásba hozni,
 • szeretnéd a benned szunnyadó kreatív erőket felébreszteni,
 • szeretnéd önmagadat megvalósítani,
 • szeretnél folyamatosan megújulni,
 • szeretnél mindezek által önmagaddal harmóniában élni.

Miben segíthet az alkotókörben való részvétel?

 • a tudattalan, elfojtott, kimondatlan érzelmeink felszínre hozásában és feldolgozásában,
 • a szorongás oldásában,
 • fejleszti a koncentrációt, a megérzőképességünket, az önismeretet,
 • elősegíti személyiségfejlődést,
 • felébreszti a bennünk szunnyadó alkotóképességet.

Az alkotókör célja a belső lelki tartalmak alkotással történő megjelenítése. A nyolc nap során a csakrák mentén fogunk foglalkozni a különböző lelki tartalmakkal. Kapcsolódni fogunk a csakrákhoz tartozó színekhez, elemekhez, archetípusokhoz. Rövid elméleti bevezető ill. a ráhangolódás (relaxáció, vers, zene) után következik a különböző eszközökkel történő alkotás, majd a munkák közös megbeszélése.

A részvétel semmiféle művészeti előképzettséget, rajztudást nem igényel. Az alkotókör nem művészképzés, tehát nem a rajz, festés és egyéb készségekkel foglalkozunk, hanem a művészetet mint gyógyító eszközt alkalmazzuk. A cél nem a végeredmény, hanem a folyamat átélése. Az alkotás közben átélt élmény, érzések tudatosítása, feldolgozása a lényeg.

  Az alkotókör kiscsoportos létszámmal indul. (max. 8-10 fő)

A következő eszközökkel fogunk dolgozni: akvarellfestés, porpasztell, olajpasztell, montázskészítés, agyagozás (minden anyagot, eszközt én biztosítok).

Az alkotókör kezdő időpontja: 2018. szeptember 29. szombat  (9.30-tól-16.30 óráig)

További időpontok: Havonta egy nap (szombati vagy vasárnapi napokon), összesen 8 alkalommal találkozunk 2018. szeptembertől 2019. áprilisig.

Helyszín: Gold irodaház oktatóterme, Budapest, 13. kerület Forgách utca 19., Megközelíthető: M3 Forgách utcai megállóig, 32-es busszal Frangepán utcai megállóig vagy a 120-as busszal Fáy utcáig.

Autóval van parkolási lehetőség az irodaház udvarában.

Az étkezés egyénileg megoldott. (Több étkezési lehetőség van a környéken.)

Az alkotókör ára: 13 500 ft/fő/alkalom. Az ár tartalmazza a felhasznált anyagok költségét is.

Jelentkezés módja: 5000 ft helyfoglalási előleget kérek, mely összeget beleszámítok az alkotókör díjába. Befizethető személyesen vagy átutalással. Számlaszám:65700031-10820074 Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet- Német Zsolt (Kérem a közlemény rovatba a jelentkező nevét és mobil telefonszámát feltüntetni.) Továbbá a jelentkezési lap elküldése(e-mail-ben is megfelel), ami innen letölthető: Áramlásban Alkotókör 2018 szeptember

A maximális csoportlétszám 8-10 fő. A jelentkezéseket a beiratkozási díj és a jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjében veszem figyelembe.

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Németné Wéber Gabriella

Művészetterapeuta

Mobil:00 36 309 167 618

E-mail:gabi@gabiglassart.com

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Németné Wéber Gabriella

Művészetterapeuta
Mobil: 06 309 167 618

Kapcsolatfelvétel

Ennek az űrlapnak a segítségével azonnali e-mail üzenetet küldhet nekem.
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

"„Én ezúton is szeretném megköszönni a csodás élményt, amit az alkotás megtapasztalása nyújtott. Fantasztikus volt a lelkem mélyéből és mások tükrében megtapasztalnom azt, ami bennem van. Már nagyon várom a következő alkalmat.”"

"Nagyon jól éreztem magam a foglalkozás minden percében, a relaxáció alatti ihletmerítés a különböző művészetek segítségével felemelő érzés volt. Intenzív élményt jelentett fogadni a hatására megjelenő belső képeket, majd megjeleníteni, és a legvégén a mások asszociációi alapján új nézőpontokat is meglátni. Alkotás közben olyan felismerésekre jöttem rá, amik mellett a hétköznapokban elsiklottam volna. A pillanatnyi élethelyzetek, a bennem munkálkodó erők felszínre kerültek, és tudatosultak bennem, amiket így már ki tudok használni. Egyszóval jobban megismertem önmagam általánosságban véve is, és a pillanatnyi feladataimat tekintve is.Fontosnak érzem, hogy a 7 fő csakra mentén haladva felfelé végigmenjünk minden egyes minőségen. Mivel így a helyes sorrendben tisztítjuk meg a csakráinkat, oldjuk fel a blokkokat. Ezt éreztem is, már a relaxáció közben is. Az alkotással pedig fizikai testet adtam ezeknek az erőknek, megfoghatóvá vált a probléma. Ez valahogy lecsökkentette a súlyát, engedte kívülről szemlélni a saját gátjaimat, amitől így eltávolodhattam. A folytatás nem kétséges, mert nem szeretnék egy csakrát sem kihagyni, hiszen a nem tudatosult blokkoktól is meg szeretnék szabadulni az alkotás segítségével! Köszönöm:)" "

"„Nagyon köszönöm a tegnapi napot! Egészen mély érzéseket hozott a felszínre. Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen hatású egy-egy meditációval verssel "megfűszerezett" alkotás. Nagyon különös megéléseim voltak.”"

""A Lélektükör tábor után úgy érzem magam, mint amilyennek az állapotos kismamákat látom. Tudod, kisimultak, békések, harmonikusak, úgy látszik kívülről, mintha "tudnának valamit". Én is ezt érzem most, hogy olyan kinccsel gazdagodtam, amit soha senki se vehet el tőlem, és már sosem leszek az, aki a hétvége előtt voltam. Hiába vesz az ember bármit, hogy pillanatnyilag jobban érezze magát, egy tárgy az csak hiánypótlás, de az élmény örök.:) Eléggé hullámvasút az életem, és nagyon élvezem amikor ez a megmagyarázhatatlan állapot rajtam van. Remélem kitart pár napig. Már hazafelé a kocsiban éreztem, hogy kezdek visszafeszülni az itteni kis kockámba. Na de hála az önismeretnek, egyre gyakoribban az ilyen élmények, és az alkotás is biztos szívcsücsök lesz ezután. Köszönöm.:)""