Ablakmatricák is készülnek az üvegalkotásaim alapján, amelyek az ablakra felragasztva csodálatosan behozzák a térbe a színek és a szimbólumok erejét. Különösen szépek és energiával feltöltőek ezek a szimbólumok,amikor a nap a matricán keresztül süt be a szobába és fényjátékával színeket ragyog a térbe. Így emelhető a tér rezgésszintje és megerősíthetőek az egyes életterületek. 

Itt láthatod a falon az eredeti Csodaszarvas üvegfestményt és az ablakon a csodaszarvas matricát. :)

 

A matricák 15 cm átmérővel készülnek. Pausz tasakba csomagolom  és egy szép ajándékkártyával adom, amelyen olvasható a szimbólum leírása. Így akár szép ajándék is lehet Szeretteidnek. 

A matrica ára: 1250 ft. Postai úton ajánlott levélként tudom szállítani. A fizetés átutalással történik. Megrendeléskor kérnék egy postacímet ill. ha eltér, akkor a számlázási címet. Céges számlaigény esetén kérnék egy adószámot is. (amit fel kell tüntetnem a számlán).

  1. Női teremtő erők mandala

A női teremtő erők mandala egy honfoglalás kori női hajfonatkorong mintája alapján készült, ami egy születés mandala. A mandala a női egységet, összetartozást is szimbolizálja. A szív motívum is megtalálható a mandalán, ami a szeretet szimbóluma. A mandala középpontjában egy négyszirmú virágot látunk a női alakok szoknyájának a közepén, a születést szimbolizálva. A négy nőalak körben helyezkednek el. A kör a teljesség, az osztatlan egész szimbóluma. A szimmetrikus elrendezés harmóniát, egyensúlyt sugároz. A minta a nyitott (sugárzás és az égtájak megidézője) és a zárt (az óvás, az erők megtartása és egyesítése) elrendeződés megjelenítője. A női alakok karjai egyszerre képviselik a befogadó, a megtartó és az elengedő női minőségeket. Az alkotókészséget, a kreatív energiákat is erősíti. Ajánlom ezt a motívumot, ha új dolgokba szeretnénk kezdeni, továbbá ha alkotóerőnket, női teremtő erőnket szeretnénk aktivizálni. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: konyha, étkező, hálószoba, alkotószoba ill. az otthonunk keleti része. Olyan helyre tegyük, ahol táplálunk, teremtünk, alkotunk ill. erősíteni szeretnénk a női energiákat.

2. Lendületben mandala

A magyar népművészetben a forgó motívumok a változást, a mozgást idézik meg. A mandala tizenkettes felosztása az idő múlását, a tizenkét hónapot, azaz az évkör teljességét jeleníti meg. Ebben a természetes ritmusban helye van a születésnek, a kibontakozásnak és az elmúlásnak. is. A ragyogó színek a szivárványt juttatják eszünkbe, amelynek a színharmóniája segíti a gyógyulást mind a testi, a lelki és a szellemi szinten. A motívum sugárzó energiája erősíti azt, hogy cselekvő módon legyünk jelen az éltünkben, azaz lendületbe hoz. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: nappali, dolgozószoba és a lakás keleti ill. középső része. Bármelyik területre tehető, ahol meg szeretnénk mozgatni az energiákat.

3. Nap- Férfi teremtő erők szimbóluma

 A mandala közepén egy napforma sugaras csillagot láthatunk, ami a kiáradó, aktív férfias energiákat idézi meg. A nap a magyar díszítőművészetben a minden teremtője, életet adó sugarai a fényt (tisztánlátást, bölcsességet is), a teremtést jelképezik. A csillagot szívek veszik körül, ami a feltétel nélküli szeretetet, a megértést, és az öröm energiáját jelképezik és erősítik. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: nappali vagy a dolgozószoba. (Északi területre is tehető a Nap energiák pótlására.)

 

 

 

 

 

 

 

4. Csodaszarvas -Útmutatás, termékenység, szellemi fejlődés

 A csodaszarvas mitikus vezérállat és termékenységszimbólum. Az ősi monda szerint Hunor és Magor testvérpárt egy új, letelepedésre alkalmas területre vezette. A csodaszarvas regös énekekben is szerepel, ahol az égből száll alá, homlokán fényes napot, oldalán a holdat, testén a csillagokat, ágas-bogas szarvain gyújtatlan-gyulladó, oltatlan-aludó gyertyákat hordoz, új utakra vezérlő égi küldött. Agancsa az égbe vezető út jelképe, kozmikus antenna. A szarvasagancs a növényzethez hasonlóan évenként megújul, ezért termékenységjelképnek is tartják. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: nappali, dolgozószoba, gyerekszoba, a lakás északi vagy keleti része, az egyes helyiségek északi, keleti fala.

5. Párkapcsolati motívum A magyar népművészetben a tulipán és a fordított szív a férfi és a nő egyesülésének a szimbóluma. A tulipán jelképezi a nők befogadó energiáit, a termékenységet, a megfordított szív a férfi jelképe. Őseink véderőt tulajdonítottak mindennek, ami a teremtéssel kapcsolatos. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: hálószoba vagy az otthonunk középső ill. déli része.

 

6. Életvirág mandala

Az Élet Virága egy ősi szimbólum, amit az univerzum leképeződésének tekinthetünk. A szirmok ragyogó átmenetes színei a szivárvány színeit idézik meg, amelynek a színharmóniája segíti a gyógyulást mind a testi, a lelki és a szellemi szinten. A motívum sugárzó energiája segít nyitottá válni, erősíti a kapcsolódás igényét. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: közösségi terek – étkező, nappali, gyerekszoba és a dolgozószoba.

7. Ébredés mandala

Az Ébredés mandala egy igazi tavaszi mandala, mivel azokat az erőket jelképezi, amelyek ilyenkor a téli alvó állapotból hatalmas erővel törnek elő. A természetben kikelnek a magok és minden növekedésnek indul. A tavaszi frissesség, a dinamizmus az életerőt és a szellemet is megmozgatja. Az ébredés mandala a gyógyító energiák előhívását, kibontakozását serkenti. A harmonikus világoszöld és smaragdzöld színek segítenek beindítani, mozgásba hozni az ember öngyógyító erőit. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: A lakás keleti része ill. az egyes helyiségek keleti fala, ablaka.

8. Körkereszt 

A legerősebb védelmi szimbólum. „Isten pecsétjének” is nevezik. A kör közepén lép Isten a világba. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: Bejárat környéke, előszoba, bármelyik helyiség. Északi oldalra – védelem. 

9. Életfa mandala

A fa a mitológiában az élet, az örök fejlődés, a megújulás jelképe. Az életfához a női minőségek, a táplálás, a termékenység kapcsolható. A fa világoszlop, világtengely, maga az ember. A fát lélektani szempontból három részre osztják, a gyökér a kollektív tudattalant, a törzs az individuációt (a személyiség, az egyéniség kibontakozása), a korona a szellemi világot jelképezi. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: otthonunk keleti része és bármelyik terület, ahol alkotni, fejlődni szeretnénk.

10. Fényvirág mandala – női-férfi energiák egyensúlya

A mandala egy rózsaablak minta alapján készült, ami Franciaországban Párizsban található (Sainte-Chapelle kápolna). A fényvirág óra különleges technikával készült a szivárvány színeivel. Gyöngyházas csillogása teszi igazán különlegessé. A mandala közepén egy hatszirmú napformájú virág látható, amiről eszünkbe juthat két egymáson áthatoló háromszög forma (felfelé és lefelé mutató). Ez a szimbólum a férfi és a nő egyesülését, a tüzet és a vizet jelképezi. Továbbá az ellentétes erők egyensúlyát.  A napforma virágok a magyar népművészetben az aktív, cselekvő férfi energiákat képviselik. A mandala közepén lévő virágban a meleg színek használata és főként a sárga, narancssárga és az arany színek tovább erősítik a nap jelleget. A belső virág mellett zöld levél formákat láthatunk. Ez a tavaszi-nyári időszakra utal, amikor az ember teli van energiával, ahogy a zöldellő fák is élettel vannak teli. A mandala szélén 12 csepp alakzat öleli körbe a központi mintát. Több kisebb csepp formával találkozunk.

A kék és a lila csepp alakzatokat együtt nézve akár angyali lényekre is asszociálhatunk ezüst csillogással a fejük körül. Az angyalok közvetítők ég és föld között, a magasabb szellemi energiák megtestesítői. A kék csepp alakzatok az esőcseppekre utalhatnak, amelyek a termékenységgel függnek össze. Az eső a mennyből esik,s mivel égi eredetű, ezért a tisztaság is kapcsolható hozzá. Az esőcseppek a megtisztulás folyamatát is jelképezhetik. (Akár amikor az ember sír és a könnyeivel megkönnyebbül.) Két nagyobb csepp alakzat egy szívet is kiad. A szív a szeretet jele, ugyanakkor a mandalában jelenthet szellemi vonzódást is. A szív a megvilágosodásnak és a boldogság forrásának is a jelképe. A MAGYAR TÉRRENDEZÉS elvei szerint a legjobb helye a lakásban: középső rész, hálószoba, nappali, étkező.